csm_Teaser_Winteraddtitive_e0e0db21fa

ЗИМСКИ АДИТИВИ НА LIQUI MOLY

Пред зимската сезона и ниските температури, Ви ја претставуваме комплетната палета на Зимски адитиви на LIQUI MOLY со кои ефикасно ќе го подготвите Вашето возило за новите климатски услови.

diesel flow fitАдитив против мрзнење на дизел нафтата

За возилата со дизел агрегат, најпродаваниот адитив на LIQUI MOLY е Diesel Fliess Fit, кој се додава на резервоарот на горивото превентивно, пред падот на температурите, и кој го спречува формирањето на парафински кристали во горивото и овозможува моторот да стартува и работи беспрекорно на ниски температури до  -31 °C во зима (зависно од квалитетот на горивото кое се употребува).

Повеќе информации за зимските адитиви можете да најдете, на сајтот на LIQUI MOLY на македонски јазик – овде.