DAYTON

Аутомакедонија  е овластен увозник и дистрибутер на гумите DAYTON за Македонија.

Гумите на DAYTON се дел од групацијата на BRIDGESTONE, и влегуваат во групата на буџет гуми, со најдобар баланс на пазарот помеѓу квалитетот и цената.

Палетата на DAYTON е составена од следните пневматици :

D320

Bridgestone F1 HeritageОдлични перформанси во сите параметри.

Истражете го потенцијалот на вашето возило со високи перформанси со новата  Dayton D320. Гумата испорачува одлично забрзување и перформанси на кочење (сопирање) на сува и влажна површина. D320 нуди прецизно управување во широка палета на ситуации. И со својот ригиден, робустен изглед, можете да сметате дека  Dayton ќе ви го овозможи задоволството и возбудата кои ги очекувате од возењето.

основни карактеристики на гумата :

 • Oдлична управливост на влажна површина
 • Одличен одговор на воланот и маневарски особини
 • Добар одговор на сопирање и забрзување
 • Цврст, издржлив дизајн

D110

Bridgestone F1 HeritageБезбедна, балансирана и со долг животен век гума.

Наменета е за компактни возила од средната класа и фамилијарни автомобили
D110 нуди безбедна и балансирана гума со добри перформанси по сите параметри, како и долг животен век на гумата. Одлична вредност за вложените пари.

 • Добро балансирани возни карактеристики, со добри перфоманси на сопирање и управливост.
 • Одлично прилепување за влажна површина за целиот животен век на гумата
 • Одлична издржливост и долг животен век
 • Робустен изглед

DW510

Bridgestone F1 Heritage Dayton DW510 е зимска гума која ги нуди безбедноста и комфорот што ви се потребни дури и во најтешките зимски услови.
Има одлични својства по сите параметри – управливост и издржлива конструкција, па оваа високо квалитетна гума гарантира конзистентни и безбедни перформанси во целиот животен век.

основни карактеристики :

 • Напреден дизајн на блоковите што нуди подобрени перформанси на сопирање на мраз и снег
 • Континуирани шарки и аголни отвори за безбедно однесување на гумата на влажна површина.
 • Одлична отпорност на абење и прерано стареење што го продолжува животниот век на гумата