FIRESTONE

Аутомакедонија  е овластен увозник и дистрибутер на гумите FIRESTONE за Македонија.

Гумите на FIRESTONE се дел од групацијата на BRIDGESTONE, и имаат одличен баланс помеѓу квалитетот и цената. За безбедни возења, добри перформанси и одличен однос кон домашниот буџет

Палетата на FIRESTONE е составена од следните пневматици :

MULTIHAWK

MultihawkЛетната гума на FIRESTONE – Multihawk претставува идеално балансирана комбинација помеѓу цената, комфорот, перформансите и економичноста,

Гумата Multihawk е специјално дизајнирана за да овозможи мазни и релаксирани патувања. Со неа се комбинираат комфорот,  со одличното управување и долговечност.

Multihawk навистина обезбедува одлични перфоманси во сите услови на патот.

Главните карактeристики на гумата се :

  • Комфорна е, мазна и супер тивка
  • Сигурни  перформанси на сопирање (кочење)
  • Елегантен дизајн

Од тие причини, гумата Multihawk е најпродаваната гума во палетата на Firestone.


TZ300а

TZ300Oд своите рани почетоци, Firestone секогаш бил подготвен да ги исполни вашите сништа.

Денес, Firestone продолжува да го движи светот безбедно и сигурно со Firestone TZ300α. Оваа гума нуди одлични перформанси и издржливост (долговечност).

Главните карактеристики на гумата Firestone TZ300α се :

  • Високо ниво на безбедност и комфор
  • Робустни карактеристики и гарантирани перформанси
  • Модерен и стилски дизајн

На многу тестови, како на пример на тестот на ADAC 2011 година оваа гума е прогласена како препорачана за користење.

Може да се најде во најпродаваните и најбараните димензии.


SZ90

sz90Без оглед на вашите цели, без оглед на вашата дестинација.  Firestone секогаш бил таму за да ги движи луѓето низ вековите. Денес, приказната продолжува со  Firehawk SZ90μ на Firestone. Гумата обезбедува супериорно управување и сигурно прилепување на површината на патот, а со тоа овој одличен пневматик гарантира искуство на забава и возбуда во возењето како никогаш досега.

Основните карактеристики на гумата се :

  • Oдлични перформанси во сите времснки услови
  • Супериорен одговор на воланот и прецизност во возењето
  • Динамичен спортски изглед