Застапништва

Аутомакедонија е овластен увозник, дистрибутер и сервисер за многу премиум брендови од Европа и светот.

Во импресивната палета на странски партнери и добавувачи на Аутомакедонија, влегуваат производителите на возила :

  • OPEL
  • CHEVROLET
  • TAM DURABUS,

Аутомакедонија соработува и со врвните призводители на автомобилска опрема и резервни делови како што се производителите на пневматици (гуми) :

  • BRIDGESTONE,
  • FIRESTONE и
  • DAYTON

Аутомакедонија е овластен дистрибутер на врвниот производител на моторни масла, адитиви и козметика за возила – LIQUI MOLY, како и на плинските уреди со премиум квалитет од Италија – BRC GAS EQUIPMENT.

Во палетата се вбројуваат и Германските производител на опрема за сервиси и станици за тенички преглед :

  • BEISSBARTH
  • BOSCH
  • NUSSBAUM
  • ATT